Fatin Ain's Story..

Blog aku .. kesedihan .. kegembiraan..aku catat disini :)

Friday, 21 June 2013

Perasan aku , sekarang !

And Heyya guys , 

Aku baru lepas menangis , and aku tak tahu sebab apa aku menangis , :')

Hari aku macam ni , mungkin disebabkan salah seorang Ex-Boyfriend aku dipaksa untuk kapel dengan aku balik , maybe ?

Selamma ni , aku senyum je , sengih je depan kawan2 aku ^_^ , tpy dalam haty aku , siapa yg tahu ?
kan ?

"Terbakar kambung nampak asap berkepul-kepul , 
Terbakar hati , siapa yang tahu , 
Kalau ada yang tahu pun , buat2 tak tahu .." :(


Macam ni lah aku , umm :(
Aku dah malas nak citer dah pasal bende ni , bwadd aku bertambah sedih , :(

Saturday, 15 June 2013

Lama Tak Update , :(

n Heyya , lama tak update ,, rasa boring plak dok mengadap blog lama tahun lepas .. -,-"

Masa lama tak update tu , macam2 jady ,, hikhik !! :)Takda masa je nak cerita , sebuk sibuk ,, 

Nanty kalau ada masa ingat nak cerita pasal -->
--> Pasal Hantu , 
--> Camping ,
--> Percintaan 
--> Perasaan 

Semuanya lah ! Tunggu tau ? kita letih ni ,, nak hias blog sekejap ,, kbye .. Assalamualaikum ,,

Thursday, 13 September 2012

Cinta !

 
 And heyya fella sekalian !!
nak cerita sikit ni ..
 
Mungkin kita pernah rasa ..
tentang cinta ..
 yang takdirnya bukan untuk kita !
 
 
Teringin nak pergi dengan yg tercinta tapi ...             

 
 Ummmm ! Cinta.. 
Ramai yang kata cinta itu indah bukan .. tpi ..
ade yg sebalik ..
bagi aku lah kan ....... 
cinta tu indah hanya pada mata .. tpi bukan hati ...

Wednesday, 12 September 2012

Kisah yang paling memalukan dalam hidup aku !!

 
and Heyaa little cute fellaa !
Arini .. aku nak cerita pasal experience aku .. 
(pengalaman yang memalukan lah ... )

okeyh .. aku nak cerita ni ..

1. Pada suatu masa dahulu , (takdelah 'dahulu' sgt) pada tahun 2010 , selepas aku habis UPSR . Cikgu Jannah , guru bahasa melayu kami , benarkan kami menonton telivision di perpustakaan . Aku pun duduklah diatas kerusi plastik yang terdapat di dalam perpustakaan tersebut . Tetiba , Amiruddin (atau dikenali sebagai 'Dolly-2 kata "AAAH") sengaja menarik kerusi yang diduduki oleh aku , aku pun terjatuh kebelakang . Aku tak perasan yang kain aku terselak sampai ke betis . MALU WOI !

2.Pada suatu masa dahulu , pada tahun 2011, aku pergi ke kenduri kawin makcik Zurianissa . Aku sudah biase peluk lengan Opah aku (aku duduk ngan opah aku laa..) kalau pergi mana-mana pun.. aku pun peluk sampai masuk kedalam khemah .. Masa balik , aku pun peluklah lengan.. kenapa Opah senyap je ni .. aku pun pandang kearah opah aku .. Aku terkejut gila sebab bukan lengan Opah yang kupeluk , lengan makcik lain . Aku pon cover , "Makcik , makcik larat ke jalan sorang2 ni ..?" " Kereta Makcik yang mana satu .. ? Meh saya bawak makcik ke kereta makcik ekk " BETAPA MALU NYE AKU SAMPAI KENE COVER !!

3.Pada suatu masa dahulu  , tahun ini , tahun 2012 .. aku suka kat sorang budak ni .. (Shahidin Fitri lah ... korang pun tau kan ?) .. Waktu kira-2 pukul 7.15 malam . aku pergi kerumah kawan aku untuk menanyakan sesuatu .. tibe2 .. ade org bergaduh .. Saliza dan Huda bergaduh dengan Aizat , Asyraf , and Shahidin Fitri .. Saliza panggillah aku untuk tolong diorang .. aku pon pergi dengan sepantas kilat .. mase aku nak brek basikal tu .. aku terbuat drift !! Pastu tak pasal-2 jatuh basikal .. ! DEPAN CRUSH PLAK TU ! dahlah pakai baju kurung !! ishh ! MALU JE ! Crush aku boleh gelak plak tu .. bukan nak tolong .. sejak tu lah die suke kat aku ..kot.. hehehe... untunglah aku JATUH WOI !

Malu jugaklah kisah-2 aku ni ! Kalau Rajin ... 
Kongsikan lah cerita korang plak nanti .. ekkkkkkkkkkk ?

hehehe !!
Kboi !! Assalamualaikum !

Shiera !

and heyya !! 
Here we meet  again fellaa !

Hari ni aku nak cite pasal Siti Nur Shahirah 
or..
Shiera !!

Mule-2 ! mase aku start nak friendly ngan die ,, die macam sombong tau ..?
cakap nganaku pun macam perli-2 je ..
pastu suke bisik-2 depan aku ..
sakit hati gak ,, sebab aku tau aku tak cantik macam die ..
(hehehe ,, jangan marah kite tau Shiera ?)
 
Selepas 7 bulan aku berkawan dengan Shieraa ..
baru aku faham perangai die ,,
die memang macam tu ,, 
aku pun dah tak ambik hati , or makan hati dah ..

Sekarang ,, Shieraa yg dulu aku menyampah , meluat ..
die lah tempat aku mengadu and berkongsi rahsia ,, 
terutama pasal Shahidin Fitri ,, hehe !

Aku dah mula anggap Shieraa macam kawan baik..
then aku dah start sygkn die macam yg lain juga ..
itu lah die .. Shieraa aku ...

hehe..
kboi .. Assalamualaikum

Tuesday, 11 September 2012

Shahidin Fitri ..~

 
 
and Hye !! Lame tak update haih !!!
Hari ni ,, aku nak cita.. pasal seseorang ni ..

Shahidin Fitri Al-Arif ..
Hensemkan name die ?? Se-hensem tuannya lah ..
Aku memang suke kat budak ni ..
sampai Adilah and Aqilah kenakan aku psal dye ..
Ape yang mereka tipu ?

*FlashBack*

Suatu hari yang indahh ,, pada hari isnin ,, seorang budak lelaki bru masuk SmkUK ..
dri jauh nampak biase ,, dri dekat .. MASHA-Allah ! Konfem terpikat..
Ramai yang suke kat die ... termasuklah aku  ...
ramai juga yg kene reject ..
tpi..
bukan aku ..
Selepas beberapa hari .. Adilah and Aqilah selalu perhatikan aku ..
sebab aku suka tengok mamat baru tu ..
mereka pun buatlah plan nak kenekan aku .. kononnye lahh !!
Tercetuslah dialog di bawah ni haaa ..
..
.

Adilah : Tadikan Ain , Fitri .. budak baru tu kan..tgor kami berdua ni haa ..
Aku : Ohh . name dia Fitri .. dy tgor korang  ?.. kenape ..?
Aqilah : Die tanye ,, 'siape name budak perempuan yang pakai baju kuning tu ?'
Adilah : Pastu aku jawaplah 'Anis.. nape ?'
Aqilah : Pastu die kate .. 'name die , budak perempuan yang pakai spek tu ,, Anis ?'
Adilah : Aku kate lah ..'Ohh .. yang pakai spek tu.. haaaa nape ? Name dia Ain '
Aqilah : Fitri pun jawap ' nanti tolong mintak no.fon die boleh ?'
Adilah : Aku katelah ' Yee'
Aku : Ye ke ?
Adilah n Aqilah : HAAA !! 

Tak lame kemudian .. diorang cakap .. diorang tipu ..
Adilah cakap .. "Manelah tau kalau kami tipu ni jadi kenyataaan, baru ang tau "
..
.
Memang jadi KENYATAAN !! Tak sangka ! 
Ade jugak orang hensem nak kat akukan ?
muahaha !!
bangga plak aku .. nak tengok gambar die ke ??
 
Gambar senget .. sorry !

Hensemkan ??
Die aku punye ,, jangan amik .. (langkah myat aku dulu)..
hehe ! apepun .. aku dah suke kat die .. nak wat cammane . kan ??

klah .. babai ! assalamualaikum ..

Friday, 22 June 2012

Mirror







I saw someone ,
I can't see who it is ,
She's a girl with white dress ,
Looking at me ,

I saw her eyes bleeding ,
I saw her pain hidden inside her ,
I saw her love in disguise ,
I saw the truth in you lies ,
I saw the scars that remain ,
I don't see anybody else ..
Only ..

Mirror on the wall ,
Here we are again ,
Through my rise and fall ,
You've been my only friend ,
You told me that they can ,
I understands the girl i am ,
Why are we here ?
Talking to each other .. again ? 

p.s : The girl was me ..

Wednesday, 20 June 2012

Dia ni..

Nak tau tak ? Siapa dia ni ...?
nak tau saipakah org nye.. lihat di bawah !!
truuut truuut truuut !!
Azizul Hafiz..

ini lah die Azizul Hafiz (wif sorang kakak)
siapakah Azizul Hafiz ??
Azizul Hafiz ni salah seorang abg aku.. 
Hensem ke ? 
boleh lah tahan ! hikhik
Die ni baik orangnye , baik hati , pandai , macam2 lagi lah ! 
SerbaBoleh lah kata kan ?
kui-3
and .. Onemorething.. die ni ramai peminat !
kuang-3

Actually ! He's my abg angkat je ..
Hump ! teringin nak jadi adek kandung die babe !
ape pun ! aku sayang abg aku yang ni ketat-2 ! kuang-3 !

kbye.. Assalamualaikum !

Sunday, 17 June 2012

Happy Birthday to AZRY !

And HAPPY BITHDAY to AZRY !


nak tau mane Azry ?? Lihat gambar dibawah ini ... ^_^


Yang pakai baju merah tu ! Yang perempuan tu aku la.. yg pakai T-red tu die..

June 15 ..
untung laa birthday die awal ! Bufday aku bulan 10... lambat lagi weh !
mase bufday die.. rakan-2 KHS nyanyikan lagu Birthday !
seronok btul die.. haha !
malangnye die demam .. aku pon same...
Aku tumpang seronok... ^_^ ..
haaaa ? aku bagi hadiah ape ?
hadiah die adalah RAHSIA !
okelah okelah ! aku bagi tau... hadiahnye ialah ...;-
MILO ! (sahaje ..)
Aku tak KAYA nak bagi kasut but bola..
sian die..
tahun depan INSYAALLAH !
doa kan aku sahaja ..
hikhk !

Hari jadi Azry same ngan ari jadi Amiruddin Halim.. 
die ni budak 'tudung labuh' .. haaa ? tudung..?!
I meaned KAA .. ( Kelas Aliran Agama )

Tak lama lagi plak hari jadi si Haza !

Haza
Ipoh,Perak
June 28
hahaha ! Ape-2 pun ! Happy Birthday sekali lagi untung Hakim n Azry ..

p.s : Azry-2 ! Hamster aku nak bagi hadiah !
Happy Beday Azry ! n Hakim !
Bye Assalamualaikum !


Friday, 15 June 2012

Aku Semasa Kecil... Lihat-2 !!


Nak tengok sesuatu... gambar-2 akuu semasa kecil.. haha ! nah amik kau !
Aku yg tengah jerit tu !!
haha ! dulu saya kuat posing maaa !

Teke Teke ! aku yg mana ??


Haha ! Itulah aku kalau nak tau ! Comel tak ? Comel tak ?
Aku sekarang tak secomel dahulu .. kuikuikui !

Dulu geleran bagi aku ialah CIK KAIYO ,,
apeitu Cik Kaiyo..?
Cik Kaiyo tu Cik Muda..
Cik Muda.. Hah !!

kk..
bye assalamualaikum !

Syapikachu :)


Today .. Syapikachu !!
The one that with black scarf is pikaa and the purple scarf is eeraa ! they are bestfren ..
Syapikachuu !
Sweet4teen
June 20
 
Pikaa ..
gadis ini kelihatan sombong dri luaran ( jgn marah sye pikaa )
tapi sebenarnya baik shj.. serius memang baik..
comel plak tu..

Lesung pipit yg tak leh tahan tu .. comel sgt..

haha ! Pikaa Pikaachu ni .. aku kenal die mase aku kawan dengan 
Abdul Hadi Hamdan..
bestfriend aku dulu yg sudah jadi BFF die skrang..
haha ! mule-2 tu takot jugak mau tegor.. tapi.. lame kelamaan jadi oke..
 huhuhu !

kla..
bye Assalamualaikum..


My Old Best Friend..

and WOW ! Today aku jumpe...
Se-se-o-reng ..

Nama dia Intan Nur Dianah !
She was my old old old bestfriend..
bayangkan.. kawan baik lama.. jumpe kembali diFB !!
Wadafak !? Seronok choi !

Last we meet in '07 (2007) 
We was in standart3 and the same class !
Kreatif.. first class babe !
now we was 4teen babe !
now count..
2008 , 2009 , 2010 , 2011 , 2012 !
5years doesnt' met since 2007..
wadafak !


Intan Nur Dianah
sweet 4teen
Petaling Jaya
September 28 

haha ! Gud to see you again fren .. IMYSM <3

Bye Assalamualaikum !

Smile . . :)

Today.. aku rase cam nak nangis je bile ingatkan si ALIFF tu..
walaupun aku org yg ceria.. tapi kdg2 aku lah org paling sedih sekali dimuke bumi ni...
aku hanye berpure2 ceria didepan kawan2 aku..

 
Senyum jee....

 

'rase macam dipulaukan.. ummm



Sedih tau tak ?
tapi nak buat macam mane..
bak kate Taylor Swift ..

I will go back and change , but i can't
If thre a chain on your door , i understand :'(
and back kate Lady Antebellum ( salah eja ) :

Guess i rather hurt than feel nothing at all :'( 

n bye.. Assalamualaikum

Kene kejar dengan Angsa .

and Hey there ..today.. aku gi Kokurikulum for some aktivities..
bile dah abis ..aku gi umah Lyia with her and Alena ( Nisa )
korang tau tak ape jadi ?

AKU KENE KEJAR DENGAN ANGSA !!


Oh tidak ! aku tengah sorong basikal waktu tu.. aku tarik basikal aku sampai gate depan tu... 
aku naik then ..

PECUT !!

haha ! 
Diorang gelakkan aku..
tak tahu bagaimana nak gambarkan situasi and keadaan aku mase tuu

hahah !!

Dah lah .. aku taknak ingat dahh !

bye .. Assalamualaikum..

Saturday, 9 June 2012

Warna .


Life of Colorful..
Ini dia colorful ...............................





Jika kita pandai menghargai warne..
ia akan kelihatan lebih cantik dan WOW !
warne ialah hidup ..
 kalau takde warne .. berseri tak hidup ?
haaa? tak percaye ?




cantik tak kalauuu hidup kite camni je.. takde warne ...?
tidak .. kan ?

Warna hidup anda dengan COLORFUL !

Bye Assalamualaikum !

Kawaii !


Kawaii atau dalam bahasa melayu iaitu comel !! ^^V * peace *


Gambar diatas ini jgak dikategorikan sebagai Kawaii !
Sama jgak dengan yg bawah ini .. =)


nak tengok gambar-gambar kawaii lagi ..?
jom..!! Ada banyak lagi kat bawah ni....












orange ice lolly avatar

dah-dah ! cukup-cukup !! banyak benor ! haha ! 
nak amik..?
Amik arr aku tak larang pon !

p.s : cari kat google jep.. 
haha ! Bye Assalamalaikum !